Bio

Klockargården i Risa by, Mora. Det är en släktgård på min farfars fars fäder ner till 16 hundratalet. Den fanns i släkten till början av 2000. 400 år? oj inte dåligt.

Det finns antecknat att en syster till Anders Andersson övertog gården när Anders "Lisselhans" Andersson flyttade med sina söner Olof, Anders och Mats flyttade till Tåsjö i Jämtland 1859. Var det en syster till Pappan Anders, eller till sonen Anders ? Anders lisselhans hade en syster som hette Karin, han var gift med en med namnet Karin (som dog 1855) och dom fick fyra barn, Olof, Anders Mats och Karin. En av dom två grenarna Karin levde vidare med gården. Jag och min gren av släktträdet följer Anders "Lisselhans Andersson och sonen Olof Dahlén som är min farfars far.

Olof Dahlén är den som står för Dahléns gård i Lövviks by i Tåsjö, och den ägs fortfarande i släkten. Det återkommer jag om.
Tillägg 2016. Det jag vet nu är att en syster, (Karin) till pappan tog över gården i Risa. Ock att Dahlen gården i Lövvik nu ägs av en från Tyskland.
Rolf Dahlén.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.11 | 01:20

Farsan min, Arvid Lundin jobbade på MS/Munksund i många år... Åkte som grabb med på några oförglömliga resor...😊

...
09.08 | 23:14

Helt klart Världens Snyggaste Bil - SUPERLÄCKER!!!

...
18.02 | 21:14

Hej Heter Monica o släktforskar på Anders Morin f i Mora har en pojk Per
Morin som har en oä dotter i Havsnäs.Intressant det ni skrivit vill gärna har kontakt.M

...
15.02 | 19:54

Hej.Min farfar och farmor var John och Lucia Dahlen. Namnen lever vidare med mina barn. Äldsta flickan heter Lucia, yngsta pojken John.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS